Home Политически идеологии Християндемокрация Водещи новини Петър Димитров обеща парно на софиянци

Петър Димитров обеща парно на софиянци

Е-мейл Печат ПДФ
Столицата няма да остане без парно през зимата, каза в Народното събрание министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров. Той бе категоричен, че въпросът с неизрядните платци е колективна отговорност на живеещите във входа на всяка жилищна сграда, която се топлоснабдява.
"Категоричното ми мнение е, че през зимата ще има топло. Ще има не просто за софиянци, а за столицата на България. Цялата администрация на държавата е тук и да парализираме София, означава да парализираме държавата. Абсурдно е да го допуснем", каза Петър Димитров.

Той бе категоричен, че в момента "държавата не е в онова латентно състояние отпреди 10-ина години". Димитров съобщи, че днес има среща между екип на неговото министерство и Софийска община. "Аз не разбирам какъв е проблемът! Ако призивът е да не спазваме законите и това е искането на Софийска община, то това не може да се случи. А какви ще са конкретните формули за решението, е въпрос на менажиране. Честно казано, не ми е ясна тезата на Общината!", призна Димитров.

Това изказване на министър Димитров идва като отговор към кмета на София Бойко Борисов, който коментира, че премиерът Сергей Станишев дезертира и бяга от срещи с него по въпроса за увеличаване на общинския капитал в "Топлофикация - София". Столичният градоначалник обясни, че от четири седмици настоява за такава среща.

"Министърът продължава да шмекерува, да обяснява, че не сме му пратили писмо. Напомням ви, че август месец те ни изпратиха писмо, че започват да приватизират своя дял. На другия ден, за да ни извият ръцете, дойде писмото от "Булгаргаз", че ни спират подаването на газа. И когато ние взехме решение на Общинския съвет, гласувахме заедно, дойде изненадващото гласуване на адвоката, изпратен да представлява министъра, че няма да участват и да не се вдига капитала", каза Борисов. "Аз повече не мога да гадая каква шмекерия ще измислят тези хора, за да мога да коментирам. Те си играят с общината, за да могат да търсят някакви политически дивиденти, които не виждам откъде ще ги намерят", допълни той.

Попитан как ще коментира изявлението на президента Георги Първанов, че ГЕРБ се е атакизирала, Бойко Борисов отговори, че "да се брани националното достойнство и сигурност е положително качество на всяка една партия, която го прави". "Ако някой е искал да ме обиди с това – не ме е обидил", беше категоричен Борисов, подчертава Дарик.

Той посъветва президента Георги Първанов да си извади речите и да види това, което е говорил преди години. "Там много ясно е описал какво мисли за ДПС и то по никакъв начин не се различава от моето говорене сега", каза столичният кмет.
Последна промяна ( Понеделник, 17 Ноември 2008 10:45 )  

Най-четени

В момента има 2 посетителя в сайта

Харесва ли ви сайта?